Shirataki testenine s curryjem in kozicami

25. 4. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    velika čebula
  • 1
    svež čili
  • 3
    stroki česna
  • 500
    g kozic ali škampov (olupljenih)
  • 1
    žlica curryja v prahu
  • 2
    žlički naribanega svežega ingverja
  • 1
    žlica paradižnikove omake
  • 1
    žlica bele moke
  • 1
    žlička limonine lupinice
  • 2
    žlici limetinega soka
  • sezamovo olje
  • sveža bazilika

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Čebulo umijemo in jo drobno nasekljamo. Nasekljamo tudi čili in česen.

  3. V ponvi na olju popečemo čebulo. Ko porjavi dodamo še čili in česen, ki smo ju prej nasekljali. Dodamo še curry in ingver ter ves čas mešamo. Po približno minuti dodamo še paradižnikovo pasto in kuhamo še tri minute. Vse skupaj zalijemo, če je potrebno in začinimo po okusu.

  4. Kozice popečemo na olju v posebni ponvi. Lahko jih začinimo s soljo, poprom in ingverjem v prahu.

  5. Testenine vsujemo v omako in dobro premešamo. Dodamo še kozice in limonino lupinico ter kuhamo še minuto. Preden postrežemo dodamo še sok limete.

  6. Dober tek!