ZAKAJ SO SHIRATAKI TESTENINE TAKO ZDRAVE?

Odgovor na to vprašanje najdemo v razumevanju vloge vlaknin pri naših prehranjevalnih navadah. Hrana, ki je bogata z vlakninami, je energijsko manj gosta, vendar bolj nasitna, zato je še posebej pomembna pri regulaciji teka.

Shirataki testenine vsebujejo topljive vlaknine (glucomannan). Redno uživanje le-eh je koristno pri uravnavanju količine maščob v krvi, pri zniževanju holesterola v krvi in prebavnem procesu v želodcu. Ker topljive vlaknine upočasnijo absorpcijo sladkorja v krvni otok, tako posredno uravnavajo njegovo koncentracijo v krvi in znižujejo vsebnost slabega LDL-holesterola.

KAKO MI LAHKO SHIRATAKI TESTENINE POMAGAJO PRI IZGUBI TELESNE TEŽE?

Že samo z nadomestitvijo enega dnevnega obroka s Shirataki testeninami, v vaše telo vnesete bistveno manj kalorij, saj Shirataki  testenine vsebujejo le 7 kcal (30) kJ na 100 g izdelka.

Poleg tega vlaknina glucomannan v črevesju nabrekne, kar še upočasni absorpcijo hranil in prispeva k dolgotrajnemu občutku sitosti, tudi če ste pojedli le manjši obrok. Vse več znanstvenih raziskav potrjuje, da večje količine vlaknin spodbudijo izločanje hormona holecistokinina (CCK), kar pospeši izločanje encimov trebušne slinavke, ki pomagajo pri razgradnji hrane. Posledica je zmanjšanje apetita, zato pojemo pri obrokih nevede manj kot bi sicer.

V kombinaciji z zmerno telesno aktivnostjo ste tako odkrili okusen način izgubljanja telesne teže, ki ste ga tako dolgo iskali.