ASIATICA Shirataki testenine so najbolj kakovostne shirataki testenine na tržišču. Narejene so iz gomolja azijske rastline KONJAK (Amorphophallus konjac). Iz gomolja konjaka se naredi moka, ki se nato uporabi za izdelavo testenin. V ASIATICA SHIRATAKI testeninah boste našli kar 4,4% prvovrstne tajske konjac moke. Tri sestavine naših Shirataki testenin so glucomannan – topljive vlaknine, ki se nahajajo v gomolju konjaka – voda in kalcijev hidroksid (aditiv proti zgoščevanju in zlepljanju, ki dokazano ne škoduje zdravju). Shirataki testenine ne vsebujejo soje, glutena ali laktoze ali umetnih snovi.

Shirataki testenine imajo le 7 kcal (30 kJ) na 100 g izdelka. So brez ogljikovih hidratov, maščob, sladkorja, beljakovin ali glutena. Vsebujejo topljive vlaknine, ki se imenujejo glucomannan. Ko glucomannan združimo z vodo, vlaknine nabreknejo in se povečajo tudi do 17-krat. Ko uživamo Shirataki testenine, le-te v prebavnem traktu nabreknejo in se oblikujejo v želatini podobno snov, ki daje občutek sitosti, tudi več ur po zaužitem obroku. Prav tako se hrana v želodcu ohrani dlje časa.

Običajne testenine vsebujejo okoli 350 kcal in več kot 70 g ogljikovih hidratov na 100 g izdelka. Naše ASIATICA SHIRATAKI testenine vsebujejo le 7 kcal na 100 g izdelka in so BREZ ogljikovih hidratov. Poleg tega vsebujejo veliko vlaknin – 3,56g na 100 g izdelka.

Da, vse oblike ASIATICA SHIRATAKI testenin vsebujejo iste sestavine. Razlikujejo se le po obliki, da jih lahko uporabimo v različnih jedeh – od juh, glavnih jedi, do sladic. Izjema so le Tagliatelle, kjer je zraven konjaca dodana še špinača.

Ne. ASIATICA SHIRATAKI testenine ne vsebujejo NOBENIH alergenov.

Da, vse SHIRATAKI/KONJAK testenine, ki so na voljo v naši spletni trgovini, so primerne za vegetarijance, kot tudi za vegane, saj so 100% rastlinskega izvora. Prav tako testenine ne vsebujejo jajc.

Da. SHIRATAKI testenine lahko zaužijemo tudi po pretečenem roku uporabnosti. Če testenine niso bile zamrznjene in so bile shranjene v temnem in suhem prostoru, jih lahko porabimo 2-3 mesece po pretečenem roku uporabnosti. Po pretečenem času se SHIRATAKI testeninam spremeni le tekstura, kar lahko vpliva na njihovo obliko. Ko to zaznamo, uporabe ne priporočamo.

SHIRATAKI testenin nikoli ne zamrznemo, saj se jim s tem spremeni tekstura. Hranimo jih v temnem in suhem prostoru.

SHIRATAKI testenine lahko pripravimo na več načinov. Pri različni pripravi dobimo različno teksturo testenin.

Tekstura SHIRATAKI testenin je podobna običajnim testeninam, vendar se moramo nanjo privaditi. Večini se zdijo podobne “Al dente” pripravljenim običajnim testeninem. Ker lahko testenine pripravimo na več načinov, je potrebno najti pravega, ki vam najbolj ustreza. SHIRATAKI testenine so brez okusa in se navežejo okusa pripravljene jedi, v kateri se kuhajo.

Več o različnih načinih priprave testenin si lahko preberete tukaj.

Na vseh deklaracija je potrebno (po zakonu) vlaknine ločiti in se jih ne sme prištevati k energijski vrednosti hrane. Strogo gledano sicer vlaknine spadajo med ogljikove hidrate, ne štejemo pa jih med makro hranila, saj jih telo NE prebavi in presnovi. Zato vlaknine nepoškodovane potujejo skozi tanko črevo, v katerem poteka absorpcija hranil v krvni obtok, in tako ne vplivata na vnos energije.

Load More