IZ ČESA SO SHIRATAKI TESTENINE BREZ OGLJIKOVIH HIDRATOV?

KONJAK (Amorphophallus Konjac) je azijska rastlina, katere gomolj spominja na večjo peso. Imenuje se gomolj konnyaku, ki je bogat z vlakninami, ki se znanstveno imenujejo glucomannan. Iz moke konjaka, ki se ji doda voda, se oblikujejo konjak testenine ali shirataki testenine.

SHIRATAKI TESTENINE:

  • so naravni proizvod, bogat s topnimi vlakninami, brez maščob, sladkorja, škroba, beljakovin, glutena in soje
  • so brez ogljikovih hidratov in vsebujejo samo 7 kcal (30kJ) na 100 g izdelka
  • so 100% rastlinskega izvora
  • so brez barve, brez okusa in zlahka prevzamejo okus pripravljene hrane, v kateri jih pripravimo
  • so hitro kuhane in na voljo v različnih oblikah – odcejene dodamo pripravljeni hrani in hitro imamo pripravljen okusen in zdrav obrok
  • pomagajo pri nadzoru telesne teže in so primerne za vegetarijance in vegane, so brez glutena, soje in laktoze

HRANA ZA VAŠE ZDRAVJE:

Shirataki testenine se uporabljajo v prehrani po vsej Aziji, predvsem na Japonskem. Uporabljajo jih kot alternativa rižu in testeninam. Dodane so lahko skoraj vsaki jedi. So 100% naravne.

Vsebujejo naravne topne vlaknine, imenovane glucomannan, ki ne vsebujejo maščob, sladkorja ali škroba. Vlaknine so neizčrpen vir našega zdravja in ohranjanja vitkega telesa. Imajo številne pozitivne učinke na našo prebavo, saj uravnavajo delovanje črevesja tako, da upočasnijo našo prebavo in podaljšajo občutek sitosti, kar je bistvenega pomena pri vsaki dieti.

Topljive vlaknine, ki se nahajajo v shirataki testeninah, pomagajo pri stabilizaciji ravni sladkorja v krvi, zmanjšujejo apetit in tako lažje nadzorujemo telesno težo, ker se lakota – bodisi resnična bodisi kot odziv na slabše razpoloženje zaradi hitrega vzpona in padca sladkorja v krvi – ne pojavi.