Pikantne Shirataki testenine s hobotnico

22. 2. 2017

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 600
    g hobotnice
  • 500
    ml jušne osnove
  • pekoča omaka
  • sol, poper in česen v prahu
  • 2
    lovorjeva lista
  • peteršilj

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Očiščene hobotnice damo v lonec in jih zalijemo z jušno osnovo, dodamo poper ter lovorjev list in kuhamo 40 minut.

  3. Ko je hobotnica kuhana, jo temeljito očistimo (odstranimo sluz, ki je med kuhanjem nastala) ter pustimo, da se ohladi in jo nato narežemo na koščke.

  4. V ponvi segrejemo olje in nanj posujemo česen, peteršilj in omako. Dodamo hobotnico in vse skupaj solimo. Popečemo in dodamo še testenine.

  5. Dober tek!