Zelenjavna juha s Shirataki testeninami

4. 11. 2016
Št. serviranj 2

Sestavine

  • 1
    paket ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    kocka jušne osnove (zelenjavna)
  • 1/2
    skodelice nasekljanega korenja
  • 1/2
    skodelice fižola
  • 1/4
    skodelice nasekljane čebule
  • 1/4
    skodelice nasekljane zelene
  • sol in poper

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V loncu zavremo vodo in vanjo damo jušno kocko ter zelenjavo.

  3. Kuhamo 7 minut, dokler zelenjava ne postane mehka.

  4. Dodamo Shirataki testenine in po okusu začinimo s soljo in poprom.

  5. Dober tek!