Vietnamska solata s Shirataki rižem

24. 11. 2016

Sestavine

  • 1
    paket ASIATICA Shirataki testenin (oblika riž)
  • nasekljan koriander
  • 1/2
    jalapeño čilija
  • 3
    žlice sladkorja
  • 1/2
    skodelice limetinega söka
  • sol in sladkor
  • 2
    narezana korenčka
  • skodelica nasekljane mete
  • 1/4
    skodelice nasekljanih oreščkov
  • 5
    nasekljanih strokov česna

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki riž
    (SHIRATAKI riž odcedimo, speremo pod tekočo vodo, ga 2 min kuhamo v vreli vodi in ga za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa ga neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki riž nekoliko omehčal in pripomogel, da se bo bolje povezal z omako ter prevzel njen okus.)

  2. Nasekljan česen, koriander in čili zmešamo v soku limete in ga začinimo s soljo in sladkorjem.

  3. V veliki posodi zmešamo korenje, kumarico, meto ter testenine, prepojene s prej pripravljenim nadevom.

  4. Pred serviranjem posujemo z oreščki.

  5. Dober tek!