Thai red curry piščanec s Shirataki testeninami

9. 12. 2016
Kuhinja

Sestavine

  • 2
    paket Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    paket začimbne paste Asian Homemade Gourmet: Red Curry (Thai)
  • 1-2
    jedilni žlici rastlinskega olja
  • 330
    ml kokosovega mleka
  • 250
    g piščančjega fileja
  • 150
    g šampinjonov
  • 150
    g paradižnika
  • bazilika
  • čili

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V ponvi segrejemo olje.

  3. V segreto olje damo začimbno pasto ter kokosovo mleko ter kuhamo 3 minute.

  4. V ponev damo meso in kuhamo nadaljnih 5 minut.

  5. Serviramo z rižem, omako in mesom. Na vrhu pa posujemo z baziliko in čilijem.

  6. Dober tek!