Tajska omleta s Shirataki testeninami

17. 5. 2017
Št. serviranj 1

Sestavine

  • 1
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    žlica kokosovega olja
  • 1
    velik rdeč čili, narezan na kolobarje
  • 2
    jajci
  • ščepec popra
  • ščepec soli
  • 1
    žlica ribje omake
  • nekaj listov svežega koriandra

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V skledi zmešamo jajca, sol in poper.

  3. V ponvi segrejemo kokosovo olje.

  4. Na olju popečemo čili in dodamo Shirataki testenine. V ponev damo še umešana jajca in pečemo. Ko je omleta na eni strani pečena, jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

  5. Dober tek!