Spomladanski zavitki s Shirataki testeninami

4. 2. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    žlica limetinega soka
  • 1
    žlica japonskega riževega vina
  • 1
    žlica sojine omake
  • 1
    žlica riževega kisa
  • rižev papir
  • listi solate
  • 250
    g piščančjega fileja
  • 200
    g kozic
  • 1
    paprika
  • 1
    korenček
  • 1
    kumarica
  • 1/2
    avokada
  • 1
    svež čili
  • nasekljan koriander
  • listi limete
  • sol, poper in česen v prahu

Navodila

  1. Kozice in meso operemo pod tekočo vodo, jih osušimo in začinimo s soljo, poprom in česnom. Umijemo zelenjavo. Papriko narežemo na tanke trakove, korenček in kumarico pa na tanke kolobarje. Nasekljamo metine liste.

  2. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  3. V posodi segrejemo 3 žlice vode in v njih raztopimo sladkor. Dodamo še limetin sok, sojino omako ter kis. Tako smo pripravili odličen dipping sauce za naše spomladanske zavitke.

  4. Kozice in piščanjčje meso popečemo na sezamovem olju.

  5. Rižev papir namočimo v toplo vodo za približno 20 sekund. Papir nato položimo na rezalno desko in na njem razporedimo list solate, Shirataki testenine, kozice, meso, papriko, kumarico, korenček in avokado. Nadevamo še s čilijem, koriandrom in meto. Rižev papir zavijemo in postrežemo skupaj z omako, ki smo jo pripravili.

  6. Dober tek!