Špinačne Shirataki tagliatelle s sirovo omako

11. 2. 2015
Št. serviranj 2
Čas priprave
7m
Čas kuhanja
3m

Sestavine

  • 1
    paket SHIRATAKI špinačnih tagliatell
  • 180
    gramov gorgonzole (ali kakšen drugi sir)
  • 200
    gramov smetane za kuhanje
  • 40
    gramov masla
  • muškatni orešček
  • paremzan

Navodila

  1. SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo in jih osušimo (npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 1 min).

  2. V posodi stopimo maslo in dodamo smetano za kuhanje.

  3. Gorgonzolo narežemo na koščke in jo dodamo v ponev.

  4. Počasi segrevamo, da se sir stopi (pazimo, da omaka ne vre).

  5. V omako nastrgamo še muškatni orešček in pomešamo.

  6. Dodamo osušene SHIRATAKI tagliatelle s špinačo, dobro premešamo in kuhamo še 3 minute.

  7. Jed je pripravljena za serviranje. Na vrh potresemo sveže nariban parmezan. Dober tek!