Solata s Shirataki testeninami, lososom in sezamovim dresingom
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)V veliki posodi pripravimo dresing. Dodamo med, limetin sok, sezamovo olje, ribjo omako ter olivno olje in začinimo s česenom in ingverjem v prahu, soljo in sriracha omako.
V ponvi segrejemo kokosovo olje ter v ponev postavimo lososa (koža naj gleda navzdol) in ga začinimo s soljo in poprom. Lososa pečemo 3 minute, nato ga obrnemo in pečemo še 2-3 minute na drugi strani.
Pripravimo zelenjavo in jo zmešamo s Shirataki testeninami. Vse skupaj prelijemo z dresinkom, ki smo ga pripravili ter okrasimo s čilijem in sezamom. Postrežemo skupaj s pripravljenim lososom.
Dober tek!