Solata s Shirataki testeninami, lososom in sezamovim dresingom

1. 12. 2017

Sestavine

  • 1
    paket ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    žlička kokosovega olja
  • 250g
    lososovega fileja
  • sol in poper
  • 2
    dobro nasekljani spomladanski čebuli
  • 3
    koriandrovi listi
  • 1
    korenček (drobno narezan)
  • 1
    kumarica (narezana na koščke)
  • 1
    rdeča paprika (narezana na koščke)
  • 1
    žlica sezamovih semen
  • 1
    žlička česna v prahu
  • 1
    žlička ingverja v prahu
  • 1
    žlička sezamovega olja
  • 1
    žlička medu
  • sok 1 limete
  • 2
    žlički olivnega olja
  • 1
    žlička ribje omake
  • 1
    žlička sriracha omake
  • sol

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V veliki posodi pripravimo dresing. Dodamo med, limetin sok, sezamovo olje, ribjo omako ter olivno olje in začinimo s česenom in ingverjem v prahu, soljo in sriracha omako.

  3. V ponvi segrejemo kokosovo olje ter v ponev postavimo lososa (koža naj gleda navzdol) in ga začinimo s soljo in poprom. Lososa pečemo 3 minute, nato ga obrnemo in pečemo še 2-3 minute na drugi strani.

  4. Pripravimo zelenjavo in jo zmešamo s Shirataki testeninami. Vse skupaj prelijemo z dresinkom, ki smo ga pripravili ter okrasimo s čilijem in sezamom. Postrežemo skupaj s pripravljenim lososom.

  5. Dober tek!