Shirataki testenine z rakci

9. 1. 2017

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    žlica kokosove maščobe
  • pol čebule
  • 2
    rumena korenčka
  • 1
    žlička naribanega ingverja
  • 1-2
    stroka česna
  • 400
    ml kokosovega mleka
  • curry
  • čili (po želji)
  • 200
    g kozic
  • olivno olje
  • sol in poper

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Zelenjavo očistimo. Korenček narežemo na kolesca. Čili in česen drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi čebulo.

  3. V ponvi segrejemo kokosovo maščobo in na njej popražimo čebulo. Dodamo korenček ter sestavine malo podušimo, potem pa dodamo ingver in česen ter vse skupaj dušimo, dokler česen ne zadiši.

  4. Zalijemo s kokosovim mlekom, potrosimo s curryjem in omako skuhamo. Na koncu solimo in dodamo še čili.

  5. Kozice očistimo, operemo in popečemo na olivnem olju.

  6. Na krožnike najprej serviramo testenine. Dodamo omako in popečene kozice.

  7. Dober tek!