Shirataki testenine z dimljeno mozzarelo

26. 9. 2017

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 2
    žlički neslanega masla
  • 1
    žlica olivnega olja
  • 3
    majhne paprike, narezane na tanke rezine
  • 1
    majhna čebula (nasekljana)
  • sol in poper
  • 1
    bučka, narezana na kocke
  • 1
    paket dimljene mozzarele
  • sveža bazilika

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V ponvi segrejemo olje in maslo ter popražimo papriko in čebulo ter vse skupaj začinimo. Dodamo še bučko in kuhamo 4 do 6 minut.

  3. Dodamo testenine in mozzarelo in zalijemo z vodo po potrebi dodatno začinimo.

  4. Okrasimo z baziliko in postrežemo.

  5. Dober tek!