Shirataki testenine z arašidi in svinjino
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)V posodi zmešamo arašidovo maslo, sojino omako, rižev kis, sladkor, čili in 40 ml vode.
Olupimo in nasekljamo česen ter naribamo ingver. Arašide nasekljamo.
V woku segrejemo olje in v njem popečemo svinjino. Meso pečemo, dokler ni skoraj kuhano (približno 5 minut) nato dodamo ingver in česen. Kuhamo še 3 minute in dodamo blitvo. Po dveh minutah kuhanja dodamo še omako in kuhamo nadaljne 3 minute.
Jed namestimo na krožnike in posujemo z arašidi.
Dober tek!