Shirataki testenine z arašidi in svinjino

28. 8. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 30
    g arašidovega masla
  • 60
    ml sojine omake
  • 2
    žlički riževega kisa
  • 2
    žlički čilija
  • 1
    žlička sladkorja
  • 1
    žlica sezamovega olja
  • 300
    g svinjine
  • 1
    cm svežega ingverja
  • 4
    stroki česna
  • 5
    listov špinače
  • 30
    g arašidov

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V posodi zmešamo arašidovo maslo, sojino omako, rižev kis, sladkor, čili in 40 ml vode.

  3. Olupimo in nasekljamo česen ter naribamo ingver. Arašide nasekljamo.

  4. V woku segrejemo olje in v njem popečemo svinjino. Meso pečemo, dokler ni skoraj kuhano (približno 5 minut) nato dodamo ingver in česen. Kuhamo še 3 minute in dodamo blitvo. Po dveh minutah kuhanja dodamo še omako in kuhamo nadaljne 3 minute.

  5. Jed namestimo na krožnike in posujemo z arašidi.

  6. Dober tek!