Shirataki testenine v tajski curry omaki

1. 7. 2016
Št. serviranj 1

Sestavine

  • 1
    paket SHIRATAKI testenin (poljubne oblike)
  • 250
    ml kokosovega mleka
  • 1
    žlica rdeče curry paste
  • 1
    žlica rumene curry paste
  • 50
    ml kokošje jušne osnove
  • 60
    g bele ribe po izbiri, narezane na majhne koščke (uporabite lahko tudi piščanca, svinjino ali govedino)
  • 1/2
    paradižnika, sesekljanega na majhne koščke
  • 2
    žlici ribje omake
  • 1
    žlica sladkorja
  • 3
    "kaffir" limetini listi (kot alternativo lahko uporabite navadne liste limete)
  • 1/2
    manjše rdeče paprike, narezane na tanke trakove

Navodila

  1. Zavremo 100 ml kokosovega mleka. Dodamo rdečo in rumeno curry pasto in kuhamo, dokler ne postane gosto. Med kuhanjem neprestano mešamo. Dodamo še preostalo kokosovo mleko, kokošjo jušno osnovo ter sesekljan paradižnik. Kuhamo, dokler omaka ni lepo zgoščena.

  2. SHIRATAKI testenine odcedimo, dobro speremo pod tekočo vodo, jih 1-3 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.

  3. Ko se je omaka zreducirala in se je paradižnik razkuhal v omako, dodamo sladkor in ribjo omako. Nato dodamo še koščke ribe in limetine liste in pražimo, dokler riba ni kuhana. Poizkusimo in po okusu še dodatno začinimo.

  4. Združimo omako in shirataki testenine ter kuhamo na malem ognju še 2-3 minute.

  5. Jed je pripravljena na serviranje. Po želji jo lahko okrasimo še s sojinimi kalčki, baziliko, trdo kuhanimi jajci ali na kolobarje narezano šalotko. Pa dober tek! :)