SHIRATAKI testenine v pečici s sirom in piščancem

10. 9. 2015
Kuhinja
Št. serviranj 8-10
Čas priprave
15m
Čas kuhanja
20m

Sestavine

  • 4
    paket SHIRATAKI testenin (poljubne oblike)
  • 170g
    surovega masla
  • 3
    piščančje prsi (brez kosti)
  • 2
    lončka kisle smetane
  • 0,5
    dcl suhega vina (ni obvezno(
  • 1
    žlička soli
  • 2
    žlici parmezana
  • 2
    lončka mozzarella sira
  • začimbe po želji

Navodila

  1. SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 1 minuto kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo (npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 1 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo).

  2. Pečico segrejemo na 150 stopinj.

  3. Piščančje prsi narežemo na koščke in jih v ponvi popražimo.

  4. V namaščeni posodi za pečico združimo maslo, pečene koščke piščančjih prsi, kislo smetano, sol, poper, začimbe in vino. Dodamo SHIRATAKI testenine in premešamo. Na vrh potresemo obe vrsti sira.

  5. Pečemo 15-20 minut, dokler se sir ne stopi in zlato porumeni.

  6. Jed je pripravljena za serviranje. Dober tek!