SHIRATAKI testenine v pečici s sirom in piščancem
Kuhinja
Hod
Št. serviranj 8-10
Čas priprave
15m
Čas kuhanja
20m
Sestavine
Navodila
SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 1 minuto kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo (npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 1 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo).
Pečico segrejemo na 150 stopinj.
Piščančje prsi narežemo na koščke in jih v ponvi popražimo.
V namaščeni posodi za pečico združimo maslo, pečene koščke piščančjih prsi, kislo smetano, sol, poper, začimbe in vino. Dodamo SHIRATAKI testenine in premešamo. Na vrh potresemo obe vrsti sira.
Pečemo 15-20 minut, dokler se sir ne stopi in zlato porumeni.
Jed je pripravljena za serviranje. Dober tek!