Shirataki testenine v kokosovi omaki

28. 8. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • sol
  • 2
    žlički kokosovega olja
  • 4
    stroki česna
  • 1
    cm svežega ingverja
  • 2
    žlički kurkume
  • črn poper
  • 400
    ml kokosovega mleka
  • 1
    žlička medu
  • 1
    žlička ribje omake

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Česen olupimo in nasekljamo na koščke. Olupimo tudi ingver, ki ga naribamo.

  3. V woku segrejemo olje in na njem popečemo česen. Dodamo še ingver, kurkumo in poper ter ves čas mešamo. Dodamo še ribjo omako. Po minuti dodamo kokosovo mleko in 25ml vode. Pustimo, da zavre in kuhamo še 5 minut.

  4. Dober tek!