Shirataki testenine s tuno

28. 2. 2017
Št. serviranj 2

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • čebula
  • 2
    stroka česna
  • sol, poper in česen v prahu
  • rožmarin
  • konzerva tune
  • peteršilj
  • olivno olje
  • 2
    dcl paradižnikove mezge
  • parmezan

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Čebulo in česen na olju popečemo, da porjavita.

  3. Konzervo tune odcedimo in meso vsujemo v ponev, rahlo popečemo in zalijemo s paradižnikovo mezgo. Dodamo začimbe.

  4. Dodamo testenine in vse dobro premešamo. Preden postrežemo posujemo s parmezanom.

  5. Dober tek!