Shirataki testenine s tuno v smetanovi omaki
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)Umijemo zelenjavo. Korenje narežemo na kolobarje. Bučke narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in nasekljamo.
V woku na olivnem ali sezamovem olju popražimo česen, korenček in bučko. Po 4 minutah dodamo še grašek in šampinjone.
Dodamo smetano, sojino omako in sriracha omako.
V wok dodamo še shirataki testenine in vse skupaj začinimo. Ne pozabimo dodati limoninega soka.
Ko postrežemo, lahko zraven ponudimo še parmezan.
Dober tek!