Shirataki testenine s tuno v smetanovi omaki

3. 2. 2018
Št. serviranj 2

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 2
    stroka česna
  • 2
    korenčka
  • 1
    bučka
  • 120
    g šampinjonov
  • 60
    g svežega ali zmrznjenega graška
  • 1
    žlica sojine omake
  • 1
    žlica sriracha omake
  • 2
    pločevinki tunine
  • 0,25
    l smetane za kuhanje
  • sol, poper in česen v prahu
  • 1
    žlica limoninega soka

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Umijemo zelenjavo. Korenje narežemo na kolobarje. Bučke narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in nasekljamo.

  3. V woku na olivnem ali sezamovem olju popražimo česen, korenček in bučko. Po 4 minutah dodamo še grašek in šampinjone.

  4. Dodamo smetano, sojino omako in sriracha omako.

  5. V wok dodamo še shirataki testenine in vse skupaj začinimo. Ne pozabimo dodati limoninega soka.

  6. Ko postrežemo, lahko zraven ponudimo še parmezan.

  7. Dober tek!