Shirataki testenine s svežimi šparglji, graškom in limono
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)Šparglje operemo in jih nalomimo na koščke. Operemo grašek. Čebulo na drobno nasekljamo.
V posodi zavremo vodo in v njej pokuhamo šparglje. Kuhamo jih približno 3 minute.
V vrelo vodo dodamo še grašek in vse skupaj kuhamo še kakšno minuto.
Vodo odcedimo in zelenjavo posolimo in začinimo po okusu.
V pondvici na maslu popečemo čebulo, da postane zlato rjava, nato dodamo šparglje in grašek.
Testenine stresemo v posodo, v katerih jih bomo postregli. Dodamo še pripravljeno zelenjavo, limonin sok in limonino lupinico ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu po vrhu naribamo še parmezan.
Dober tek!