Shirataki testenine s svežimi šparglji, graškom in limono

3. 2. 2018
Št. serviranj 2
Čas priprave
15m
Čas kuhanja
15m

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 15
    špargljev
  • sol
  • 1
    žlica masla
  • sladkor
  • 120
    g svežega ali zmrznjenega graška
  • 2
    spomladanski čebulici
  • lupina dveh limon
  • 2
    žlici limoninega soka
  • parmezan

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Šparglje operemo in jih nalomimo na koščke. Operemo grašek. Čebulo na drobno nasekljamo.

  3. V posodi zavremo vodo in v njej pokuhamo šparglje. Kuhamo jih približno 3 minute.

  4. V vrelo vodo dodamo še grašek in vse skupaj kuhamo še kakšno minuto.

  5. Vodo odcedimo in zelenjavo posolimo in začinimo po okusu.

  6. V pondvici na maslu popečemo čebulo, da postane zlato rjava, nato dodamo šparglje in grašek.

  7. Testenine stresemo v posodo, v katerih jih bomo postregli. Dodamo še pripravljeno zelenjavo, limonin sok in limonino lupinico ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu po vrhu naribamo še parmezan.

  8. Dober tek!