Shirataki testenine s špinačnim pestom

10. 4. 2017
Št. serviranj 2

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    žlica olivnega olja
  • 1
    nasekljan strok česna
  • 750
    g špinače
  • 200
    g sveže bazilike
  • 100
    ml piščančje jušne osnove
  • 75
    g parmezana
  • 1
    žlička črnega popra
  • 200
    g nasekljane paprike
  • 100
    g šampinjonov

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Z mikserjem spasiramo olje, česen, špinačo, parmezan in jušno osnovo. Tako narejeno omako prelijemo preko testenin in dodamo popečene šampinjone.

  3. Postrežemo s parmezanom.

  4. Dober tek!