Shirataki testenine s škampi
Sestavine
Navodila
Pripravimo Shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)Na srednji temperaturi segrejemo velik vok. V njem segrejemo olivno olje.
V vročem olju pečemo rakce, da se obarvajo roza (okrog 2 minuti).
V olje dodamo še česen in ingver ter vse skupaj pečemo še minuto. Pri tem ves čas mešamo.
Dodamo še mlado kitajsko zelje, grašek in narezano papriko. Vse pomešamo s sojino omako in vok pokrijemo s pokrovom. Kuhamo 3 minute in občasno premešamo.
Dodamo Shirataki testenine ter jih dobro premešamo in kuhamo še dve minuti.
Dober tek!