Shirataki testenine s škampi

30. 10. 2016

Sestavine

  • 2
    žlici olivnega olja
  • 2
    stroka česna (nasekljana)
  • 1
    cm svežega ingverja
  • 500
    gramov škampov
  • kitajsko zelje
  • 1/2
    skodelice graška
  • 1/2
    nasekljane paprike
  • 2
    žlici sojine omake
  • 1
    paket ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Na srednji temperaturi segrejemo velik vok. V njem segrejemo olivno olje.

  3. V vročem olju pečemo rakce, da se obarvajo roza (okrog 2 minuti).

  4. V olje dodamo še česen in ingver ter vse skupaj pečemo še minuto. Pri tem ves čas mešamo.

  5. Dodamo še mlado kitajsko zelje, grašek in narezano papriko. Vse pomešamo s sojino omako in vok pokrijemo s pokrovom. Kuhamo 3 minute in občasno premešamo.

  6. Dodamo Shirataki testenine ter jih dobro premešamo in kuhamo še dve minuti.

  7. Dober tek!