Shirataki testenine s piščancem

25. 4. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 500
    g piščančjega fileja
  • sol in poper
  • 1
    večja šalotka
  • 15
    ml sezamovega olja
  • 1
    svež čili
  • 1
    strok česna
  • 50
    ml soka limete
  • 5
    žlice ribje omake
  • 2
    žlici rjavega sladkorja
  • 4
    redkvice
  • 10
    listov bazilike

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Piščanca umijemo, ga posolimo in popopramo ter ga popečemo na žaru. Pri tem ga ves čas obračamo. Ko je meso pečeno ga odstavimo iz ognja in pustimo nekaj minut, da počiva. Nato ga narežemo na koščke.

  3. Šalotko nasekljamo, operemo redkvice ter čili narežemo na kolobarje. Operemo tudi liste bazilike. Redkvico narežemo na tanke kolobarje.

  4. Na srednji temperaturi v olju popečemo šalotko in jo nekaj minut dušimo.

  5. V posodi zmešamo ribjo omako, čili, česen, limetin sok in sladkor. Dodamo testenine, meso ter redkvico in liste bazilike. Posujemo s prepraženo šalotko.

  6. Dober tek!