Shirataki testenine s piščancem in zelenjavo po azijsko
Sestavine
Navodila
SHIRATAKI testenine odcedimo, dobro speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.
Piščančje prsi narežemo na majhne kocke. Na srednji temperaturi in 1 žlici olja prepražimo česen in dodamo narezano meso. Počasi pražimo, da meso postane zlato pečeno. Odstranimo iz ponve.
Narežemo čebulo, brokoli in korenček. V ponev damo preostalo žlico olivnega olja in na srednji temperaturi počasi pražimo vso zelenjavo.
Medtem v posodici zmešamo sezamovo olje, sojino omako, Worchester omako, ketchup, sriracha pekočo omako in sladkor.
Ko je zelenjava prepražena (5-10 min), v posodo dodamo meso in pripravljeno omako. Dobro premešamo. Kuhamo 3 min in občasno premešamo. Jed je pripravljena za serviranje. Dober tek!