Shirataki testenine s piščancem in zelenjavo po azijsko

15. 5. 2016
Št. serviranj 2
Čas priprave
15m
Čas kuhanja
20m

Sestavine

  • 1
    paket SHIRATAKI testenin (poljubne oblike)
  • 1
    mala čebula
  • 1
    piščančje prsi brez kosti
  • 1
    srednje velik korenček
  • 1/2
    manjšega brokolija
  • 1
    sesekljana strok česna
  • 2
    žlici olivnega olja
  • 2
    žički sezamovega olja
  • 50
    ml sojine omake
  • 3
    žlice Worcester omake
  • 2
    žlici ketchup-a
  • 2
    žlici sriracha pekoče omake (po želji)
  • 1
    žlica sladkorja (po želji)

Navodila

  1. SHIRATAKI testenine odcedimo, dobro speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.

  2. Piščančje prsi narežemo na majhne kocke. Na srednji temperaturi in 1 žlici olja prepražimo česen in dodamo narezano meso. Počasi pražimo, da meso postane zlato pečeno. Odstranimo iz ponve.

  3. Narežemo čebulo, brokoli in korenček. V ponev damo preostalo žlico olivnega olja in na srednji temperaturi počasi pražimo vso zelenjavo.

  4. Medtem v posodici zmešamo sezamovo olje, sojino omako, Worchester omako, ketchup, sriracha pekočo omako in sladkor.

  5. Ko je zelenjava prepražena (5-10 min), v posodo dodamo meso in pripravljeno omako. Dobro premešamo. Kuhamo 3 min in občasno premešamo. Jed je pripravljena za serviranje. Dober tek!