Shirataki testenine s piščancem in lignji
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)Očistimo lignje. Meso operemo pod tekočo vodo in ga osušimo. Meso in lignje narežemo na koščke. Nasekljamo česen. Čebulo umijemo in jo prav tako nasekljamo.
V woku segrejemo sezamovo olje in v njem popečemo česen, lignje in meso. Med tem ves čas mešamo in pazimo, da česen postane zlato rjav. Dodamo Shirataki testenine in sladkor. Mešamo tako dolgo, da testenine postanejo zlato-rjave barve. Dodamo še ostale začimbe - čilijevo pasto, ribjo omako ter sojino omako. Če želimo, lahko dodamo tudi nekaj zelnih listov ali listov radiča.
Testenine potisnemo na stran in v sredino woka zlomimo jajci. Rahlo jih zapečemo nato pa vse sestavine dobro premešamo. Začinimo še s poprom.
Dober tek!