Shirataki testenine s piščancem in lignji

4. 2. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 250
    g piščančjega fileja
  • 150
    g lignjev
  • 2
    stroka česna
  • 1
    žlica sladkorja
  • 2
    žlici sojine omake
  • 2
    jajci
  • 2
    spomladanske čebulica
  • 1
    žlica ribje omake
  • sveže mlet bel poper
  • 2
    žlici čili paste
  • sezamovo olje

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Očistimo lignje. Meso operemo pod tekočo vodo in ga osušimo. Meso in lignje narežemo na koščke. Nasekljamo česen. Čebulo umijemo in jo prav tako nasekljamo.

  3. V woku segrejemo sezamovo olje in v njem popečemo česen, lignje in meso. Med tem ves čas mešamo in pazimo, da česen postane zlato rjav. Dodamo Shirataki testenine in sladkor. Mešamo tako dolgo, da testenine postanejo zlato-rjave barve. Dodamo še ostale začimbe - čilijevo pasto, ribjo omako ter sojino omako. Če želimo, lahko dodamo tudi nekaj zelnih listov ali listov radiča.

  4. Testenine potisnemo na stran in v sredino woka zlomimo jajci. Rahlo jih zapečemo nato pa vse sestavine dobro premešamo. Začinimo še s poprom.

  5. Dober tek!