Shirataki testenine s paradižnikom in čili oljem
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)Olupimo česen in ga narežemo na tanke rezine. Operemo čili in baziliko. Iz čilija odstranimo semena in ga narežemo na majhne koščke. Operemo tudi paradižnike in jih narežemo na četrtine.
V woku segrejemo olje in v njem na srednji temperaturi popečemo česen. Dodamo še čili in baziliko ter pri tem ves čas mešamo. Dodamo še paradižnike ter zalijemo s 25ml vode. Vse skupaj še solimo.
Po približno 8 minutah dodamo Shirataki testenine, dobro premešamo in postrežemo.
Dober tek!