Shirataki testenine s kumarico in korenčkom

26. 6. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 3
    žlice sezamovega olja
  • 1
    velika šalotka
  • 3
    stroki česna
  • 2
    cm svežega ingverja
  • 1
    žlica sojine omake
  • 1
    žlica limetinega soka
  • 2
    žlici riževega kisa
  • 1
    žlica medu
  • 1
    kumarica
  • 2
    korenčka
  • 5
    listov svežega koriandra
  • 5
    listov sveže mete

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V pondvi ali v woku segrejemo sezamovo olje. Šalotko očistimo ter jo nasekljamo in jo popečemo v olju. Očistimo in nasekljamo tudi česen ter ingver.

  3. Šalotko vzamemo iz woka in jo posolimo. V woku nato popečemo česen in ingver ter pečemo približno minuto. Pri tem ves čas mešamo.

  4. Ko je zmes pečena vse skupaj prestavimo v večjo posodo in dodamo med, kis in sojino omako ter dobro premešamo.

  5. Kumaro in korenček olupimo ter narežemo na kocke. Zelenjavo stresemo v pripravljeno mešanico ter dodamo še testenine. Za po vrhu nasekljamo liste mete in koriandra ter jih posujemo po jedi.

  6. Dober tek!