Shirataki testenine s kozicami in limeto

4. 2. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 6
    žlic kokosovega mleka
  • 3
    žlice limetinega soka
  • 5
    žličk ribje omake
  • 1
    šalotka
  • 1
    žlica rjavega sladkorja
  • 3
    žlice sezamovega olja
  • 350
    g kozic ali škampov
  • 1
    kumarica
  • 50
    vodne kreše
  • svež koriander
  • 1
    svež čili

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Umijemo kozice. Nasekljamo šalotko in liste koriandra. Kumarico in čili narežemo na tanke rezine.

  3. V posodi zmešamo kokosovo mleko, ribjo omako, sladkor in šalotko. Dodamo še olje in pri tem konstantno mešamo.

  4. Shirataki testenine, kozice in kumarico popečemo v woku. Začinimo s soljo in nato dodamo omako, ki smo jo pripravili prej. Kuhamo približni 3 minute.

  5. Okrasimo s čilijem in koriandrom ter postrežemo.

  6. Dober tek!