Shirataki testenine s česnom in gobami

18. 11. 2016
Št. serviranj 2

Sestavine

  • 1
    paket ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 5
    nasekljanih strokov česna
  • 4
    narezane gobe (poljubne sorte)
  • čajna žlička peteršilja
  • olivino olje
  • sol, poper in čili
  • parmezan

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Na olivnem olju prepražimo česen, da postane zlato rjav.

  3. Dodamo gobe, peteršilj in vse skupaj pokuhamo.

  4. V posodo damo Shirataki testenine in kuhamo še nekaj minut. Pri tem ves čas mešamo, da testenine prevzamejo okus omake.

  5. Po okusu začinimo s poprom, soljo in čilijem.

  6. Na koncu posujemo s parmezanom.

  7. Dober tek!