Shirataki testenine na sečuanski način
Sestavine
Navodila
SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.
Zamenjave:
1. V kolikor nimamo sezamove paste, lahko kot alternativo pripravimo zmes 4. čajnih žličk arašidovega masla in polovico čajne žličke sezamovega olja.
2. V kolikor nimamo kitajskega Chikiang kisa, lahko kot alternativo pripravimo kombinacijo 2. čajnih žličk belega kisa in eno čajno žličko balzamičnega kisa.V mežnarju zdrobimo suhe čilije (ali uporabimo eno čajno žličko suhega čilija) in jih skupaj s celim poprom damo v hladno ponev (ne segrevamo).
V drugi ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje, da začne cvrčati. Vroče olje prelijemo čez zdrobljene čilije in poper, ki smo si jih pripravili v drugi ponvi. Pustimo stati 5 minut.
V večji posodi zmešamo česen, ingver, sezamovo pasto (ali pripravljeno alternativo), kis, sojino omako in sladkor. Preko sestavin z uporabo cedila prelijemo pripravljeno čili olje. Vse skupaj dobro premešamo. Če je pregosto, dodamo nekaj kapljic vode.
K zmesi dodamo kumare, koriander, sezamova semena in SHIRATAKI TESTENINE.
Jed serviramo na krožnik in posujemo z zdrobljenimi arašidi. Po želji lahko jedi dodamo še na trakce narezano meso (piščanec, govedina, svinjina).
Pa dober tek! :)