Shirataki s slanino in gamberi

28. 8. 2015
Št. serviranj 1-2
Čas priprave
5m
Čas kuhanja
10m

Sestavine

  • 1
    paket SHIRATAKI testenin (poljubne oblike)
  • 10
    malih rezin slanine
  • 6
    gamberov
  • 20
    ml sojine omake
  • 20
    ml ribje omake
  • 1
    celi čili
  • sol
  • sladkor
  • rezina limete

Navodila

  1. Shirataki rezance operite pod tekočo vodo, kuhajte nekaj minut v vreli vodi, odcedite in dobro osušite. Najbolj jih osušite s 2-4 minutnim pečenjem v suhi ponvi (brez olja).

  2. Medtem v drugi ponvi popečemo (7-8 min) rezine slanine in gambere.

  3. Popečeno slanino in gambere prelijemo s sojino in ribjo omako ter po okusu dodamo še sol in sladkor.

  4. Pripravljeno omako pomešamo s Shirataki testeninami, okrasimo z limeto in jad je pripravljena za serviranje. Dober tek! :)