SHIRATAKI s pekočo kremno paradižnikovo omako
Sestavine
Navodila
SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.
Večjo ponev segrejemo, dodamo olivno olje in sesekljano čebulo na srednji temperaturi pražimo 3 minute.
Dodamo sesekljan česen, baziliko in pekočo papriko ter pražimo 1 minuto.
Dodamo pelate in kuhamo 10 min. Za tem dodamo še smetano za kuhanje in osušene SHIRATAKI »špagete«, dobro premešamo ter kuhamo dodatnih 5 min. Jed je pripravljena. Dober tek!