SHIRATAKI s pekočo kremno paradižnikovo omako

4. 2. 2016
Št. serviranj 4
Čas priprave
5m
Čas kuhanja
15m

Sestavine

  • 2
    paketa SHIRATAKI testenin (poljubne oblike)
  • 1
    žlica olivnega olja
  • 1
    manjša čebula
  • 2
    stroka česna
  • 1
    pločevinka pelatov
  • 1/2
    lončka smetane za kuhanje
  • sol in poper

Navodila

  1. SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.

  2. Večjo ponev segrejemo, dodamo olivno olje in sesekljano čebulo na srednji temperaturi pražimo 3 minute.

  3. Dodamo sesekljan česen, baziliko in pekočo papriko ter pražimo 1 minuto.

  4. Dodamo pelate in kuhamo 10 min. Za tem dodamo še smetano za kuhanje in osušene SHIRATAKI »špagete«, dobro premešamo ter kuhamo dodatnih 5 min. Jed je pripravljena. Dober tek!