SHIRATAKI riževa solata s prelivom

10. 9. 2015
Kuhinja
Hod
Št. serviranj 4-6
Čas priprave
30m
Čas kuhanja
15m

Sestavine

  • 2
    paketa SHIRATAKI testenin (poljubne oblike)
  • 100
    gramov suhih brusnic
  • 70
    gramov sesekljanih orehov
  • 70
    gramov sesekljanih indijskih oreščkov
  • 60
    fino sesekljane rdeče čebule
  • 2
    žlici fino sesekljane zelene
  • 2
    žlici fino sesekljanega drobnjaka
  • 2
    žlici vinskega kisa
  • 1
    žlica limoninega soka
  • 1
    sesekljan strok česna
  • 1
    žlička dijon gorčice
  • 1
    žlička sladkorja ali stevie
  • 80
    ml olivnega olja

Navodila

  1. SHIRATAKI testenine v obliki riža odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 1 minuto kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo (npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 1 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo). Jih ohladimo.

  2. V večji skledi zmešamo ohlajene SHIRATAKI testenine, suhe brusnice, sesekljane orehe in indijske oreščke, rdečo čebulo, zeleno ter drobnjak.

  3. V mešalniku zmešamo kis, limonin sok, česen, gorčico, sladkor (stevio). Med mešanjem v mešalniku postopno dodajamo olivno olje. Preliv dodamo na pripravljeno solato in premešamo. Dober tek!