Shirataki riž z limono in žafranom

22. 5. 2017

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (oblike riža)
  • 1
    žlička žafrana
  • sok polovice limone
  • limonina lupina
  • 1
    žlica olivnega olja
  • 2
    nasekljana stroka česna
  • 3
    žlice sezamovega olja
  • sol, poper
  • čili
  • 1/4
    skodelica jušne osnove (zelenjavne)

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V ponvi zmešamo jušno osnovo, žafran, limonin sok in limonino lupinico, česen in olivno olje ter kuhamo 5 minut. Začinimo s soljo in poprom.

  3. V ponev stresemo riž in kuhamo še nekaj minut.

  4. Posujemo s čilijem in postrežemo.

  5. Dober tek!