SHIRATAKI »riž« s sirom v pečici
Sestavine
Navodila
SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 1-2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 1-2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezali z omako ter prevzeli njen okus.
Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Majhne posodice, primerne za pečico, dobro namastimo z olivnim oljem in jih postavimo na pekač, pokrit s peki papirjem.
V večji posodi združimo osušene shiratakije, maslo, sol, poper, česen v prahu in 120 g sira. Dobro premešamo.
Mešanico porazdelimo v namaščene posodice. Na vrh potresemo preostanek sira. Pečemo 15-20 min, dokler se sir ne stopi in zlato porumeni. Pustimo stati 10 min preden postrežemo. Dober tek!