SHIRATAKI »riž« s sirom v pečici

25. 1. 2016
Št. serviranj 4
Čas priprave
15m
Čas kuhanja
15m

Sestavine

  • 2
    paketa SHIRATAKI testenin (priporočamo obliko Riso)
  • Olivno olje
  • 2
    žlici topljenega masla
  • 1
    čajna žlička soli
  • 1/4
    čajne žličke mletega popra
  • 1/2
    čajne žličke česna v prahu
  • 150
    gramov naribanega cheddar sira

Navodila

  1. SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 1-2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 1-2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezali z omako ter prevzeli njen okus.

  2. Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Majhne posodice, primerne za pečico, dobro namastimo z olivnim oljem in jih postavimo na pekač, pokrit s peki papirjem.

  3. V večji posodi združimo osušene shiratakije, maslo, sol, poper, česen v prahu in 120 g sira. Dobro premešamo.

  4. Mešanico porazdelimo v namaščene posodice. Na vrh potresemo preostanek sira. Pečemo 15-20 min, dokler se sir ne stopi in zlato porumeni. Pustimo stati 10 min preden postrežemo. Dober tek!

Opombe: Hranilna vrednost na serviranje: Kalorije: 193 kcal; Maščoba: 17 g; Ogljikovi hidrati: 0 g; Sladkor: 0 g; Sol: 500 mg; Beljakovine: 9 g