Shirataki rezanci s piščancem in brokolijem

25. 10. 2016
Št. serviranj 4

Sestavine

  • 1
    svež brokoli
  • 2
    paketa Shirataki testenin
  • 1
    file piščančjih prs
  • olivine olje
  • 2
    stroka česna
  • 1/2
    lončka sirnega namaza
  • 1/2
    pustega grškega jogurta
  • 1/2
    lončka naribanega Parmezana
  • sol
  • poper

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine speremo pod tekočo vodo, jih , jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus)

  2. V lonec nalijemo vodo in jo zavremo. Dodamo brokoli in kuhamo približno tri minute, da postane srednje mehak.
    (Približno lonček vode, v kateri smo kuhali brokoli, prihranimo za kasneje)

  3. V ponvi segrejemo olje in v njem popražimo piščanca. Dodamo česen in pražimo še minuto.

  4. Piščanca in česen vzamemo in ponve in ponev nekoliko ohladimo.

  5. Ponev nato postavimo nazaj na štedilnik in v njej zmešamo sirni namaz, jogurt in parmezan, dodamo pa tudi sol in poper. Vse skupaj mešamo tako dolgo, dokler se sir ne raztopi.

  6. Dodamo vodo, ki je ostala od kuhanja brokolija.

  7. V mešanico dodamo piščanca in testenine ter dobro premešamo.

  8. Posrtrežemo z dodatnim naribanim parmezanom. Dober tek!