Shirataki karbonara

18. 11. 2016
Št. serviranj 2

Sestavine

  • 1
    paket ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 150
    gramov piščančjega fileja
  • 1
    jajčni rumenjak
  • 3
    rezine slanine - narezane na koščke
  • 0,25
    litra smetane
  • parmezan
  • peteršilj
  • sol in poper
  • olivine olje

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V posodi zmešamo rumenjak in smetano, dodamo še parmezan in spet dobro premešamo.

  3. V ponvi popečemo slanino, da postane hrustljava in jo nato postavimo na papirnato brisačko, da vpije maščobo.

  4. V ponev nato vlijemo nekaj kapljic olivnega olja in v njej popečemo piščanca, ki smo ga pred tem začinili.

  5. V ponev damo Shirataki testenine in slanino. Dodamo še mešanico jajc, smetane in parmezana.

  6. Kuhamo minuto in med tem začinimo s soljo in poprom.

  7. Po testeninah posujemo še peteršilj.

  8. Dober tek!