Shirataki karbonara
Sestavine
Navodila
Pripravimo Shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)V posodi zmešamo rumenjak in smetano, dodamo še parmezan in spet dobro premešamo.
V ponvi popečemo slanino, da postane hrustljava in jo nato postavimo na papirnato brisačko, da vpije maščobo.
V ponev nato vlijemo nekaj kapljic olivnega olja in v njej popečemo piščanca, ki smo ga pred tem začinili.
V ponev damo Shirataki testenine in slanino. Dodamo še mešanico jajc, smetane in parmezana.
Kuhamo minuto in med tem začinimo s soljo in poprom.
Po testeninah posujemo še peteršilj.
Dober tek!