Shirataki bolognese

28. 8. 2015
Kuhinja
Št. serviranj 2
Čas priprave
10m
Čas kuhanja
20m

Sestavine

  • 1
    paket SHIRATAKI testenin (poljubne oblike)
  • 400
    gramov mletega mesa
  • 200
    gramov pasiranega paradižnika (v tetrapaku)
  • sol
  • poper
  • Origano
  • Bazilika

Navodila

  1. Shirataki rezance operite pod tekočo vodo, kuhajte nekaj minut v vreli vodi, odcedite in dobro osušite. Najbolj jih osušite s 2-4 minutnim pečenjem v suhi ponvi (brez olja).

  2. V drugi ponvi z malo olja popečemo mleto meso.

  3. Takoj, ko je meso skozi popečeno, zalijemo s pasiranim paradižnikom in pustimo nekaj minut kuhati. Začinimo s soljo, poprom in origanom (po okusu).

  4. Omako prelijemo ćez Shirataki testenine, okrasimo s svežo baziliko in jed je pripravljena za serviranje. Dober tek! :)