Shirataki All’Amatriciana
Po uničujočem potresu v Italiji, kjer je bilo najbolj prizadeto mestece Amatrice, smo se odločili povzeti recept RTVSLO, kjer smo običajne testenine zamenjali z ASIATICA SHIRATAKI testeninami.
Sestavine
Navodila
ASIATICA SHIRATAKI testenine odcedimo, dobro speremo pod tekočo vodo, jih 1-3 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus. Testenine pustimo, da se ohladijo.
V železno ponev zlijte olje, čili in na koščke narezan guanciale. Dobro popražite, da koščki guancialeta zlato porjavijo. Dodajte kanček vina. Guanciale odstranite in odstavite, naj počakajo na toplem.
V ponvi zdušite narezane in olupljene paradižnike, dodajte sol in kuhajte. Na koncu dodajte guanciale.
Dodajte ASIATICA SHIRATKI testenine ter del pecorina in pokuhajte v omaki še kakšne 3 minute.
Postrezite in potresite s preostankom naribanega pecorina.