Shirataki All’Amatriciana

29. 8. 2016
Št. serviranj 3

Po uničujočem potresu v Italiji, kjer je bilo najbolj prizadeto mestece Amatrice, smo se odločili povzeti recept RTVSLO, kjer smo običajne testenine zamenjali z ASIATICA SHIRATAKI testeninami.


Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA SHIRATAKI testenin (poljubne oblike)
  • 125
    g guancialeja (alternativa je lahko panceta)
  • 1
    žlica olivnega olja
  • suho belo vino
  • 6-7
    paradižnikov (lahko tudi 400g pelatov)
  • čili
  • 100
    g naribanega pecorina (lahko tudi kakšen drugi zorjeni ovčji sir)
  • sol

Navodila

  1. ASIATICA SHIRATAKI testenine odcedimo, dobro speremo pod tekočo vodo, jih 1-3 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus. Testenine pustimo, da se ohladijo.

  2. V železno ponev zlijte olje, čili in na koščke narezan guanciale. Dobro popražite, da koščki guancialeta zlato porjavijo. Dodajte kanček vina. Guanciale odstranite in odstavite, naj počakajo na toplem.

  3. V ponvi zdušite narezane in olupljene paradižnike, dodajte sol in kuhajte. Na koncu dodajte guanciale.

  4. Dodajte ASIATICA SHIRATKI testenine ter del pecorina in pokuhajte v omaki še kakšne 3 minute.

  5. Postrezite in potresite s preostankom naribanega pecorina.