Rdeči curry s Shirataki testeninami

23. 4. 2018

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 6
    strokov česna
  • 2
    cm svežega ingverja
  • 2
    žlici sezamovega olja
  • 2
    olupljena paradižnika
  • 400
    ml kokosovega mleka
  • sol
  • 500
    g mešane zelenjave
  • 500
    g fileja bele ribe
  • 1
    šalotka

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Šalotko, česen in ingver olupimo, na grobo narežemo in jih stresemo v palični mešalnik, kjer jih na drobno nasekljamo.

  3. V ponvi segrejemo olje in v njej popečemo mešanico šalotke, česna in ingverja. Dodamo curry pasto in mešamo, da pasta lepo porjavi in se prične pirjemati dna posode. Dodamo še paradižnik, po želji pa lahko dodamo še nekaj kapljic paradižnikove mezge. Kuhamo še 5 minut.

  4. Vmešamo še kokosovo mleko in kuhamo nadaljnih 10 minut. Dodamo zelenjavo ter solimo in popramo. Pustimo, da zmes zavre in zelenjavo pokuhamo, da postane mehka.

  5. Nasolimo file ribe in ga dodamo zmes. Če je zmes postala pregosta jo lahko razredčimo z vodo.

  6. Jed postrežemo tako, da curryjevo omako prelijemo čez Shirataki testenine.

  7. Dober tek!