Piščanec s curry-jem in Shirataki testeninami po indijsko

26. 12. 2016

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (oblika riža)
  • 1
    paket začimbne paste Asian Homemade Gourmet: Indian chicken curry
  • 3
    jedilne žlice rastlinskega olja
  • velika čebula
  • 350
    g piščančjega fileja
  • 440
    ml kokosovega mleka

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V woku segrejemo olje in v njem popečemo čebulo. Nato v wok damo še začimbno pasto.

  3. V wok damo piščančje meso ter vse skupaj pečemo 10 minut.

  4. Zalijemo s kosovim mlekom, dodamo Shirataki testenine ter dobro premešamo.

  5. Dober tek!