Piščanec po florentinsko na Shirataki testeninah

10. 4. 2017
Št. serviranj 2

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 2
    žlici olivnega olja
  • 2
    g nasekljana stroka česna
  • 4
    ml piščančji fileji
  • 2
    žlici bazilikinega pesta
  • 200
    ml sojine omake za kuhanje
  • sol, poper in česen v prahu
  • sladka paprika v prahu
  • sveža špinača

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V ponvi popečemo polovico česena in na njem potem popečemo piščanca, ki smo ga prej začinili s soljo, poprom, česnom v prahu in sladko papriko. Ko je piščanec pečen dodamo še špinačo, ki smo jo prej očistili in jo začinimo po okusu ter vse skupaj pečemo še 4 minute.

  3. V drugi veliki posodi na olju popečemo česen, dodamo sojino omako in bazilikin pesto ter pokuhamo. Ko je omaka pripravljena z njo prelijemo Shirataki testenine in meso.

  4. Dober tek!