Piščanec po florentinsko na Shirataki testeninah
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)V ponvi popečemo polovico česena in na njem potem popečemo piščanca, ki smo ga prej začinili s soljo, poprom, česnom v prahu in sladko papriko. Ko je piščanec pečen dodamo še špinačo, ki smo jo prej očistili in jo začinimo po okusu ter vse skupaj pečemo še 4 minute.
V drugi veliki posodi na olju popečemo česen, dodamo sojino omako in bazilikin pesto ter pokuhamo. Ko je omaka pripravljena z njo prelijemo Shirataki testenine in meso.
Dober tek!