Piščančja juha s Shirataki testeninami

21. 8. 2018
Št. serviranj 2
Čas priprave
10m
Čas kuhanja
30m

Sestavine

  • 1
    vode
  • 1
    zelenjavna jušna kocka
  • 1
    žlička sveže naribanega ingverja
  • 1
    strok nasekljanega česna
  • 1
    paket ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 2-3
    gobe po izbiri (najbolje je uporabiti shitake)
  • 2
    žlički sojine omake
  • 1
    mlada čebula
  • 1
    piščančji file

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V vodi raztopimo jušno kocko in v posodo z vodo damo piščanca. Dodamo tudi česen in ingver. Počakamo, da tekočina zavre in v njej piščanca kuhamo približno 20 minut.

  3. Ko je meso kuhano, ga razrežemo na koščke. Operemo in narežemo tudi izbrane gobe ter čebulo.

  4. Meso skupaj z gobami. čebulo in sojino omako damo nazaj v lonec, kjer vse skupaj kuhamo še približno 3-4 minute.

  5. Dodamo Shirataki testenine in postrežemo. Po želji lahko krožnike okrasimo z baziliko ali koriandrom.

  6. Dober tek!