Piščančja juha s Shirataki testeninami
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)V vodi raztopimo jušno kocko in v posodo z vodo damo piščanca. Dodamo tudi česen in ingver. Počakamo, da tekočina zavre in v njej piščanca kuhamo približno 20 minut.
Ko je meso kuhano, ga razrežemo na koščke. Operemo in narežemo tudi izbrane gobe ter čebulo.
Meso skupaj z gobami. čebulo in sojino omako damo nazaj v lonec, kjer vse skupaj kuhamo še približno 3-4 minute.
Dodamo Shirataki testenine in postrežemo. Po želji lahko krožnike okrasimo z baziliko ali koriandrom.
Dober tek!