Pekoči ramen z govedino
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)V primeru, da meso še ni začinjeno, ga začinimo in popečemo v ponvi ter shranimo za kasneje.
V isti ponvi na sezamovem olju popečemo čebulo in česen ter dodamo spomladansko čebulo. vse zalijemo z malo vode. Dodamo še sojino omako in zmanjšamo temperaturo, da juha počasi vre.
Po nekaj minutah prenehamo s kuhanje in prelijemo v krožnik, v katerem bomo jed postregli. Dodamo še shirataki testenine in meso ter začinimo s čilijem.
Dober tek!