Pekoči ramen z govedino

1. 12. 2017

Sestavine

  • 2
    paket ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 500g
    mlete govedine
  • 1/2
    čebule (nasekljane)
  • 2
    stroka česna (nasekljana)
  • 1/2
    ingverja v prahu
  • 1
    žlica sezamovega olja
  • 2
    žlici sojine omake
  • 2
    žlički rdečega čilija (suhega)
  • 3
    spomladanske čebule (nasekljane)
  • po želji še sriracha omaka za večjo pekočost

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V primeru, da meso še ni začinjeno, ga začinimo in popečemo v ponvi ter shranimo za kasneje.

  3. V isti ponvi na sezamovem olju popečemo čebulo in česen ter dodamo spomladansko čebulo. vse zalijemo z malo vode. Dodamo še sojino omako in zmanjšamo temperaturo, da juha počasi vre.

  4. Po nekaj minutah prenehamo s kuhanje in prelijemo v krožnik, v katerem bomo jed postregli. Dodamo še shirataki testenine in meso ter začinimo s čilijem.

  5. Dober tek!