Pekoče Shirataki testenine s papriko

8. 12. 2016

Sestavine

  • čili
  • česen v prahu
  • sojina omaka
  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • olivno olje
  • 1
    paprika, narezana na koščke
  • 1
    nasekljana čebula
  • 1/2
    skodelice češnjevih paradižnikov
  • 1
    ubito jajce
  • 1/2
    skodelice svežih listov bazilike

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V drugi posodi pripravimo omako iz česnove paste, čilija, sojine omake in sladkorja.

  3. V woku segrejemo olje in na njem popečemo česen. Ves čas mešamo.

  4. Dodamo papriko, čebulo, paradižnik in dve žlici omake.

  5. V omako vsujemo testenine in dodamo še liste bazilike. Kuhamo še nekaj minut, da testenine prevzamejo okus omake.

  6. Dober tek!