Pad Thai s Shirataki testeninami

26. 4. 2016
Št. serviranj 3

Sestavine

  • 2
    paketa SHIRATAKI testenin (priporočamo Spageti ali Linguini)
  • 1-2
    žlici zdrobljenih praženih arašidov
  • 1
    lonček drobnjaka, narezanega na približno 5 cm
  • 1/2
    lončka sojinih kalčkov
  • 3
    žlice ribje omake
  • 3
    žlice sveže stisnjenega limetinega soka
  • 1
    žlica kokosovega sladkorja (lahko uporabite tudi palmin ali rjavi sladkor)
  • 1
    žlica naravnega olja, kot je riževo, mandljevo ali sezamovo
  • 1
    piščančje bedro brez kosti, narezano na kocke
  • 1/4
    žlice belega popra
  • 75 g
    olupljenih kozic
  • 1
    rahlo stepeno jajce
  • 1/2
    lončka tofu kock
  • 1,5
    žlice ocvrte šalotke

Navodila

  1. Na stran postavimo malo zdrobljenih arašidov, drobnjaka ter sojinih kalčkov, ki jih kasneje uporabimo kot okras. Nato pripravimo ostale sestavite, kot je opisano zgoraj in si jih pripravimo v sklede na dosegu rok.

  2. Omako pripravimo tako, da zmešamo ribjo omako, sok limete in sladkor ter mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Omako postavimo na doseg rok zraven sestavin.

  3. V voku na srednje močnem ognju segrejemo olje. Ko se začne kaditi, dodamo piščanca in ga popečemo. Med pečenjem dodamo beli poper.

  4. Nato dodamo kozice in jajce ter mešamo, dokler ni jajce gotovo.

  5. Medtem pripravimo SHIRATAKI TESTENINE po navodilih na embalaži. V kolikor želite mehkejše testenina, jih nekoliko dlje kuhajte (a ne več kot 3 minute) ter nato dobro osušite s praženjem v suhi ponvi (brez olja).

  6. Ko so SHIRATAKI TESTENINE pripravljene, jih dodajte v omako s preostalimi sojinimi kalčki, drobnjakom in tofujem. Nato HITRO dodamo še vse ostale sestavine in jih dobro zmešamo. Prepričamo se, da je omaka zavrela in da so vse sestavine kuhane.

  7. Serviramo na krožniku in okrasimo s praženo šalotko, drobnjakom, arašidi in sojinimi kalčki, ki smo si jih na začetku postavili na stran.

  8. Jed je najboljše zaužiti takoj po pripravi. Pa dober tek! :)