Odlična korenčkova juha s Shirataki testeninami

7. 11. 2016
Št. serviranj 4

Sestavine

  • 1/2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 2
    nasekljana korenčka
  • 1
    nasekljana čebula
  • 2
    žlici masla
  • sojino mleko
  • olivine olje (kot alternativo lahko uporabimo smetano)
  • sol, poper in česen v prahu

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V kozici segrejemo maslo in na njem nekaj minut pražimo čebulo in korenje.

  3. Dodamo vodo in kuhamo, dokler korenje ne posaten mehko.

  4. V juho damo še Shirataki testenine in mešanico s paličnim mešalnikom mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.

  5. Dodamo sojino mleko, začinimo in dodamo še kanček olivnega olja.

  6. Postrežemo dokler je še vroče.

  7. Dober tek!