Linguini s paradižnikom in kaprami (recept Jamie Oliverja)
O Jamie Oliverju ni potrebno izgubljati besed. Priljubljen obraz iz TV zaslonov, ki je kuharske oddaje dvignil na višji nivo nas razvaja z recepti, ki si jih lahko v domači kuhinji pripravi prav vsak. Povzeli smo njegov recept (Tomato & caper linguini), le da smo običajne testenine zamenjali z lahkimi ASIATICA SHIRATAKI testeninami.
Sestavine
Navodila
ASIATICA SHIRATAKI testenine odcedimo, dobro speremo pod tekočo vodo, jih 1-3 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.
Srednje veliko ponev segrejemo na srednji temperaturi ter dodamo pasirani paradižnik in kapre, ki jih pred tem operemo pod tekočo vodo. Polovico limonine lupine fino naribamo in dodamo v ponev.
Kuhamo 3-5 minut, začinimo po okusu ter dodamo Shirataki testenine in pustimo na malem ognju kuhati še 2-3 minute, da testenine lepo prevzamejo okus omake.
Pri serviranju dodamo še nariban parmezan ter preostanek fino naribane limonine lupine. Pa dober tek!