Kung Pao Stir Fry Shirataki testenine

14. 12. 2016
Št. serviranj 2

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    paket začimbne paste (Kung Pao)
  • 350-450
    g piščančjih prsi
  • jedilna žlica koruznega zdroba ali moke
  • 1-2
    žlički olja
  • 60
    g mandeljnov ali arašidov
  • jedilna žlica Sherry

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Segrejemo olje v ponvi oz. woku ter njem popečemo meso, ki je posuto s koruznim zdrobom.

  3. V wok dodamo še pasto in pečemo 3 minute.

  4. Dodamo še vino in mandeljne.

  5. Dober tek!